tekstbureaudiepstraten

bram diepstraten

  • Email
  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter
  • Home
  • Actueel
  • Expertises
    • Technisch commercieel schrijven
    • Journalistieke klantenverhalen
    • Gratis publiciteit
    • Redactie / eindredactie
    • SEO teksten
    • Vormgeving
  • Mijn verhaal
    • Over Bram
    • Curriculum vitae Bram Diepstraten
    • Voordelen technisch-commerciële tekstschrijver
    • Anti-disclaimer
  • Portfolio
  • Contact
    • Afspraak maken
    • Proeftekst bestellen
    • Tarieven en abonnementen

Met user generated content (tekst van anderen) meer klanten

11 oktober 2016 door Bram Diepstraten Reageer

Wil je meer klanten via jouw website binnenhalen? Heb je voldoende aandacht besteed aan de inhoud van jouw website? Maar blijven de leads toch achter bij je verwachtingen? Dan heb ik een aantal eenvoudige tips voor je om meer klanten door middel van jouw website te krijgen. Natuurlijk moet je website goed vindbaar zijn. Dat doe je door kwalitatief goede teksten (content) te schrijven, die onderscheidend is. Teksten die de kwaliteiten (USP’s) van jouw bedrijf duidelijk beschrijven, met voldoende zoekwoorden waarop jouw bedrijf gevonden kan worden. Goed vindbaar zijn in Google is slechts het begin. Een plekje op de eerste pagina van de zoekresultaten garandeert echt niet meer leads. Als de teksten niet aansprekend, overtuigend en uniek zijn, heb je niks aan een goed zoekresultaat. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe teksten van anderen (user generated content) jouw website net dat extra zetje kan geven waardoor de leads binnenstromen.

Wat is user generated content?

De woorden zeggen het zelf al; user generated content is tekst die je niet zelf hebt geschreven. Het is tekst op jouw website, die door bezoekers, klanten en/of partners is geschreven. Je kunt zelf nog zo overtuigend schrijven over jouw bedrijf. User generated content is veel krachtiger als de content positieve oordelen over jouw bedrijf, over de service en dienstverlening bevat. User generated content geeft jouw bezoekers een onafhankelijk beeld van buitenstaanders over jouw bedrijf. Hoe anderen over jouw bedrijf schrijven, is veel overtuigender zijn dan jouw eigen content. Mensen vertrouwen eerder wat anderen over jou schrijven dan wat jij over jezelf schrijft. Bijvoorbeeld over de service en dienstverlening. Laat maar zien dat jouw bedrijf snel en adequaat reageert. Laat zien dat jouw bedrijf klachten serieus neemt en oplost. Laat zien dat klanten tevreden zijn. Laat klanten vertellen hoe innovatief en meedenkend jouw bedrijf is. In elke branche werkt user generated content, of het nu om business-to-consumer of business-to-business gaat. Zo werkt de psyche van mensen nu eenmaal. Daar kun je dankbaar gebruik van maken!

Als een ander vindt dat het goed is, dan zal het ook wel echt goed zijn.

Welke soorten user generated content zijn er?

 

Reviews en testimonials

De meest extreme vorm van user generated content kent nagenoeg iedereen van reviewwebsites als Kieskeurig.nl en Iens.nl. Heel veel content is door bezoekers geplaatst. Oordelen over bedrijven die mensen op een vergelijkings- of reviewsite plaatsen, is waardevolle user generated content. Veel exploitanten van deze sites bieden een koppelingsmogelijkheid met de eigen website. Zo kun je bijvoorbeeld jouw klanten vragen om een oordeel te geven via Trustpilot en het gemiddelde cijfer prominent op jouw website tonen. Uiteraard kun je ook zelf klantentestimonials op jouw website plaatsen. Zorg er dan wel voor dat ze authentiek zijn en niet door jouzelf verzonnen.

Online interactiemogelijkheden

Het bieden van online interactiemogelijkheden aan bezoekers is een uitgebreidere manier om user generated content op jouw website te krijgen. Denk aan de mogelijkheid om onder nieuwsartikelen de mogelijkheid te geven om te reageren. Of aan een forum waarop bezoekers vragen kunnen stellen, die via het forum door jouw bedrijf beantwoord worden. Een forum is ook een uitstekend middel om een productidee aan klanten en bezoekers voor te leggen. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik het forum van Knab, een relatief nieuwe online bank. Het is niet alleen erg onderscheidend ten opzichte van de traditionele banken. Het geeft vertrouwen. Niet voor niks heb ik voor deze bank gekozen toen ik als zelfstandig ondernemer begon. Het geeft mij een goed gevoel dat deze bank openlijk en actief met klanten communiceert en de oordelen zijn overwegend positief.

Social media integreren

Aanwezigheid op en gebruik van social media wordt voor bedrijven steeds belangrijker. Ben je met jouw bedrijf nog niet actief op social media? Of ben je wel actief maar bied je geen service via social media. Actief socialmediagebruik geeft een positieve en betrokken indruk. Het is ook goed voor de vindbaarheid van jouw website. Je kunt zelfs de tijdlijnen van jouw socialmediakanalen integreren in jouw website. Bezoekers kunnen dan de actuele berichten en discussies in een oogopslag zien; en bovendien jouw bedrijf meteen online gaan volgen via Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

Persoonlijke klantenverhalen

Steeds populairder worden de persoonlijke verhalen van klanten op websites van hun leverancier. Ook ik word regelmatig door mijn klanten gevraagd een interview bij een van hun klanten af te nemen. Ik schrijf daar vervolgens een persoonlijk en wervend artikel over, dat mijn klanten dan op hun website plaatsen. Recent heb ik een interview afgenomen bij Solaytec, een klant van mijn opdrachtgever Sentech. Het artikel dat ik daarover heb geschreven, wordt binnenkort in een vakblad gepubliceerd. Ook dat is user generated content die ook weer op de eigen website gepubliceerd kan worden en zo leads kan genereren. Wederom haal ik mijn bank Knab aan, die persoonlijke verhalen van zijn klanten op de website publiceert. Dat spreekt bezoekers aan.

User generated content is aanjager voor meer leads

Ik heb met eigen ogen gezien hoe de artikelen met een klantenverhaal bij mijn klanten veel meer bezoekers trokken, die langer op de website actief bleven. Hoe zet je die bezoekers om in concrete leads?

  1. Zorg voor duidelijke contactgegevens en meerdere contactmogelijkheden, en wees voorbereid op concrete reacties op artikelen, nieuws en actuele gebeurtenissen. Besef dat nieuwe volgers op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn ook leads zijn.
  2. Vul de website met waardevolle, unieke en overtuigende content. Huur desnoods een schrijver in om dat optimaal voor jou te doen.
  3. Bied een digitale nieuwsbrief en laat bezoekers zich online inschrijven. Elke nieuwe inschrijving is een concrete lead met contactgegevens.
  4. Prikkel bezoekers met een cadeautje. Bijvoorbeeld korting op hun eerstvolgende bestelling of opdracht nadat ze zich hebben ingeschreven voor een nieuwsbrief.
  5. Overweeg een online chatfunctie op jouw website om vragen, opmerkingen of verzoeken direct te kunnen behandelen.
  6. Analyseer het bezoek op jouw website met Google Analytics. Zo kun je analyseren welke webpagina’s goed bezocht worden. En je kunt er conversiedoelstellingen mee instellen.

Ik hoop dat jouw website meer leads oplevert. Het is vervolgens aan jou om leads om te zetten in opdrachten en/of bestellingen. Heb je hulp nodig bij het verbeteren van de content en bij het verzamelen van user generated content? Laat mij dan eens vrijblijvend kijken naar de mogelijkheden en kansen voor jouw bedrijf.

[maxbutton id=”1″]

Deel dit artikel....Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0

Onderwerp: contentmarketing, Schrijftips, user generated content

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij zijn lid van:

Website door: Luit.nl Huisstijl door: Margriet Prins

Tekstbureau Diepstraten maakt gebruik van cookies. Want dankzij cookies werkt onze website het beste. Accepteer Lees meer